historia club natacio cerdanyola

HISTÒRIA DEL CLUB

L’associació Club Natació Cerdanyola es constitueix el 19 de noviembre de 1987, per poder donar continuitat esportiva a tots aquells nedadors formats a Cerdanyola del Vallès en els cursos municipals i que no poden prosseguir en la pràctica de la natació escolar com a conseqüència de la limitació tant d’edat com en quantitat en la participación en els Jocs Esportius Escolars i la manca d’oferta esportiva d’aigua a la ciutat.

 

Des de llavors el Club Natació Cerdanyola ha col-laborat en la formació personal i esportiva de nombrosos nedadors facilitant l’accès d’aquests a Centres de Tecnificació catalans i espanyols, o cedint els seus drets a d’altres Clubs. Aquesta política esportiva del Club ha facilitat que la nostra ciutat tingui avui en dia nedadors que projecten la ciutat a Catalunya i Espanya com també a nivell internacional, mercès a la participación del CN Cerdanyola en esdeveniments d’aquesta magnitud i preservant sempre la prioritat, l’interès i el benefici personal dels seus esportistes.

 

La vocació de servei de l’Entitat envers la ciutat va fer que l’any 1999 donés suport jurídic i tècnic a un grup d’esportistes en la formació del primer equip local de triatló. Aquest fet va suposar la creació de la secció de triatló ampliant així el seu àmbit esportiu.

 

La implantació del programa Tecnonat ha suposat millorar el nivell tècnic general dels nostres nedadors i nedadores joves i ha permès d’establir un model d’ensenyament alineat amb el projecte esportiu de la natació catalana i española que suposa una línea comú de treball que permet desenvolupar un programa coordinat que ens ajuda a donar la projecció esportiva necessària als nostres joves nedadors.

 

La convicció i el suport empíric que els programes d’ensenyament que es basen en l’aprenentatge dels fonaments i en l’establiment d’exigències a nivel tècnic són una garantía d’èxit que està permeten donar resultats esportius que consoliden l’entitat.

 

L’any 2014 ha suposat ampliar l’abast social i esportiu de l’entitat amb la creació de la secció de màsters responent a la demanda i la voluntat d’incorporar-se a la mateixa d’un col-lectiu de practicants de natació que precisaven del resolzament d’una entitat esportiva per prolongar la pràctica social i esportiva de la natació.

 

Aquest projecte esportiu manté sempre un esperit integrador i la seva vocació de servei a les persones per donar resposta a la demanda social dels esports aquàtics en l’àmbit de la natació i les disciplines que esdevenen en el decurs de la seva historia a la ciutat de Cerdanyola.